معظمنا طبعاً بيحبه ومعظمنا برده بيشتريه من المطاعم طب ليه وأنتي ممكن تعمليه وتقدميه لأولادك وصدقيني مش حيشتروه تاني من بره أتكلمنا كتير يله نبدأ عشان تلحقي الغداء الوجبة تكفي من 4 الي 6 أفراد وعشان أحنا منظمين نقسم شغلنا كالتالي
1 - العجينة 2 - الحشو 3 - السلطة
أولاً مقادير العجينه :-
بيضه - كوب لبن - كوب دقيق - ملعقة صغيره ملح - رشة فلفل أسود
ثانياً مقادير الحشو :-
1/4 كيلو لحمة مفرومة أو (فراخ بانيه - جبنة و بسطرمة - سدق أسكندراني - شاورمة ) حسب الرغبة وكل واحد بيحب أيه
بصلة كبيرة مبشورة ملح الكميه حسب الرغبة فلفل أسود الكميه حسب الرغبة
فنجان زيت
ثالثاً مقادير السلطة :-
كوب ذبادي نصف خيارة مبشورة فصين ثوم مفرومين رشة ملح
طريقة تحضير الحشو :-
نضع الزيت في الإناء ثم البصل ونقلبها حتي تحمر ثم نضع اللحمة أو الفراخ ثم الملح والفلفل حتي تنضج
طريقة تحضير العجينة :-
نضع كل المقادير الخاصة بالعجينة في الخلاط نقوم بتشغيل الخلاط للحصول علي مزيج سائل في الخلاط ندهن طاسه(تيفال) زيت نحطها علي النار وبفنجان صغير ناخد من السائل ونصب في الطاسه نحرك الطاسة حركة دائرية لتوزيع العجينة في الطاسة وأول متلقي العجينة بدأت تشد والأطراف فكت من الطاسة نقلبها عي الوجه الثاني حتي تنضج نكرر هذه العملية مع باقي العجينة.
كده خلصنا العجينة والحشو أستوي نجيب واحدة من العجية ونحط عليها ملعقتين كبار من الحشو ونلفها رول ونحطها في صنية مدهونة زيت وهكذا مع باقي الكانيلوني وبعد كده ندهن وشها صلصة ولو عندنا حبة جبنة مبشورة نرش عليها معندناش مش مشكلة وندخلها الفرن من 7 ال10دقايق
طريقة تحضير سلطة الزبادي:-
نضرب كوب الزبادي لحد ميبقي سائل نحط الخيارة المبشورة والثوم المفروم والملح ورشة شطة ونقطة خل ونمزجهم مع بعض .
وكدا يبقي الغدا جهز وبالهنا والشفا ...
"مع تحيات فريق أكل بيتي جاهز"
ليست هناك تعليقات